Tervetuloa Ruskon seurakunnan kotisivuille

« aihelistaan

Miksi kuulua kirkkoon ei uskovana?

roope

16.9.2016 klo 23:26
    Olen tässä jonkin aikaa miettinyt jäsenyyttäni evl-kirkossa. En (ehkä valitettavasti) usko jumalaan saati muuhun yliluonnolliseen. Kirkkoon kuulun vain sen takia koska olen aina kuulunut eli ns. tottumuksesta. Miksi siis kuulun yhteisöön, johon en tunnu kuuluvani? Miksi maksan veroina useita satoja euroja vuodessa taholle, jota en tunne omakseni tai jolta en edes tunne saavani mitään? Hengellisiä arvoja minulle ei kannata painottaa edellä kertomaani viitaten. Mitä kirkko minulle antaa? Mistä minä maksan? Siitäkö, että kirkko auttaa vähäosaisia ja kannan korteni kekoon? Vai siitä, että kirkot, kirkkomaat ja kirkon organisaatio pysyvät pystyssä? Samaa pohtinee moni muukin. Siis Miksi ...?

Pasi-pappi

4.10.2016 klo 10:28
    Tämä on erittäin hyvä ja tärkeä kysymys: Miksi kuulua kirkkoon ei uskovana? Usko ja uskominen on hyvin henkilökohtainen asia. Uskon olemukseen kuuluu, että välillä se on hyvinkin heikkoa, ja saattaa tuntua, ettei sitä ole ollenkaan. Olen monesti sanonut joillekin nuorille ehkä vähän leikillänikin, että vaikka et usko Jumalaan, niin Jumala uskoo sinuun... :)
    Kirkko on Suomessa ollut pitkään ja se on vaikuttanut moniin hyviin asioihin, lukutaito, koulu, vanhustenhoito, sairaalat, oikeuslaitos ja sitten se tärkein; kirkko on ollut suomalaisille paikka, mihin on voinut tulla iloineen ja suruineen elämän isoissa käännekohdissa, tai ihan muuten vain. Kirkko on ollut paikka, missä on oikeasti saanut kohdata Jumalan, uskoi siihen tai sitten ei. Moni on kokenut tulleensa lohdutetuksi. Tätä työtä kirkko tahtoo tehdä tänäänkin. Kirkossa on ja erilaisia tärkeitä kirkollisia toimituksia (kaste, konfirmaatio ja hautajaiset) sekä monenlaiset jumalanpalvelukset sekä rikas musiikkielämä, jotka moni kokee tosi tärkeinä isoissa elämän tilanteissa. Kirkko antaa tukea ihmisille, kun esim. avioliitossa on vaikeaa, tai elämässä muuten ei pyyhi hyvin. Kirkolla on paljon koulutettuja työntekijöitä, joita kannatta käyttää. Kirkko tekee lähetystyötä ja kansainvälistä diakoniaa ja auttaa katastrofeissa. Kirkko antaa omastaan näihin juttuihin. Kirkko myös ottaa kantaa yhteiskunnallisiin juttuihin, eli tuo raamatullisen totuuden ihmisten ilmoille, jotta täällä oli meillä kaikilla hyvä elää.
    Kirkko on paikka, jossa seurakuntalaiset voivat vaikuttaa. Olen aina sanonut, että ottakaa yhteyttä, millaista toimintaa tahdotte, niin koitetaan järjestää. Kirkko muodostuu seurakuntalaisista.
    Tässä tuli nyt jotain pikkuisen kerrottua. Olet lämpimästi, Roope, tervetullut juttelemaan minun kanssani ihan henkilökohtaisestikin. Ota yhteyttä, ja pohditaan näitä asioita yhdessä... :)
    T: Pasi Salminen, Ruskon kirkkoherra

Entinen etsijä

30.10.2016 klo 13:06
    Hei Roope, toivottavasti olet jo ottanut yhteyttä Pasi-pappiin. Löysin myös yhden sivuston jossa on Raamatun jakeita koottu kokonaisuudeksi josta on ehkä helpompi katsoa mitä mistäkin aiheesta sanotaan. www.jariiivanainen.net.
    Raamattua kannattaa tutkia ja etsiä sieltä vastauksia sekä hakeutua uskovien seuraan, esim. Raamattu piiriin.
    "Lähestykää Jumalaa niin hän lähestyy"! Se kannattaa! :)

Marketta

8.7.2017 klo 08:54
    Itse aikoinani pohdin, onko minun oikein kuulua kirkkoon, jos en tajua ja hyväksy kirkon oppeja. Niinpä erosin kirkosta. Silloinen kumppanini suhtautui hyvin halveksien uskonkysymyksiin ja uskon sen myös hieman vaikuttaneen päätökseeni erota kirkosta. Jotenkin häpesin tarvettani pohtia ja tutkia uskonkysymyksiä. Häpesin myös heikkouttani, kun minun pitää jostain "yliluonnollisesta" etsiä tukea ja lohtua.
    Muutettuani Ruskolle tutustuin Ruskon seurakunnan työntekijöihin ja päätin liittyä kirkkoon takaisin. Sain valtavasti tukea ja apua elämäni kriisissä ja ymmärsin, kuinka tärkeää työtä seurakunta tekee. Liityin siis takaisin kirkkoon.
    Pohdin edelleen hyvin paljon uskonkysymyksiä, enkä vieläkään ole täysin sujut itseni kanssa siinä asiassa. Konkreettinen tuki ja apu elämänkriisissä ja lämpimät ja empaattiset ihmiset seurakunnassa kuitenkin saivat minut vakuuttumaan, että kirkkoon kannattaa kuulua. Apu ja tuki on lähellä, kun sitä tarvitsee.
    Tällainen oli minun tarinani.

Waltteri Hämäläinen, seurakuntapastori

11.7.2017 klo 15:02
    Hei Marketta,

Kiitos viestistä ja oman tarinasi jakamisesta.

Seurakunta ja kirkko ovat olemassa ihmisiä varten. Kirkkoon kuuluakseen ei tarvitse olla täydellinen eikä ymmärtää uskon koko syvyyttä tai tunnistaa kaikkia oppeja. Jos näin olisi, ei kirkkoon voisi kuulua kukaan. Jumala on luonut ja ylläpitää kirkon kaikkia ihmisiä varten. Tervetuloa mukaa epätäydellisten yhteisöön, joka etsii turvaa täydellisestä Jumalasta.

Hyvän Jumalan siunausta kaikille etsijöille, kyselijöille ja löytäjille.

Waltteri
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Miksi kuulua kirkkoon ei uskovana?