Kun kuolema kohtaa

HAUTAAN SIUNAAMINEN

Jeesus sanoo:
"Minä olen ylösnousemus ja elämä. Joka uskoo minuun, saa elää, vaikka kuoleekin, eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole." Joh 11:25-26.

Läheisen ihmisen menetys tuo mukanaan surua ja kaipausta ja usein myös monia käytännön kysymyksiä. Tälle sivulle on koottu joitain asioita, joista toivomme olevan apua hautauksen ja haudanhoidon järjestämisessä.

Pyydämme teitä ottamaan henkilökohtaisesti yhteyttä kirkkoherranvirastoon Ruskolla Vanhatie 7, puh 02-4322 102. Avoinna ma klo 9 - 16 sekä muina arkipäivinä klo 9-12, kesällä ma, ti ja ke klo 9-13. Veikko Sailola päivystää torstaisin Vahdon kirkkoherranvirastossa klo 10-17.

Keskusteluapua surutilanteessa saatte kääntymällä kirkkoherra Pasi Salmisen, puh. 044 5335 376 ja diakoniatyöntekijöiden Anne Jaatisen, puh. 044 7203 706 tai Maarit Hiltusen, puh. 040 5325 225 puoleen.

Hautaan siunaaminen ja hautaus voidaan suorittaa kun hautauslupa on saatu.

Kirkkoherranvirastosta voidaan varata:

· Siunausaika ja paikka
· Pappi ja kanttori
· Muistotilaisuuden aika ja paikka

· Sanomakellojen soittaminen

· Kuolleiden muistaminen jumalanpalveluksessa hautausta seuraavana sunnuntaina.

Sen jälkeen taloustoimistossa selvitetään:

· Hautapaikka-asiat
· Mahdollisesti perittävät maksut
· Hautamuistomerkkeihin ja haudanhoitovaihtoehtoihin liittyvät asiat.

Taloustoimiston puh. 044 7203 702

Hautaan siunaamisesta saa myös tietoa Suomen evankelis-luterilaisen kirkon  nettisivuilta.

klikkaa tästä