VUONNA 2019 JÄRJESTETTÄVÄT RIPPIKOULUT

Iltarippikoulu arki-iltaisin ja viikonloppuisin 1.11.2018 – 24.1.2019 Ruskolla ja
konfirmaatio Ruskon kirkossa sunnuntaina 27.1.2019

Iltarippikoulu kokoontuu kymmenen kertaa arki-iltaisin ja lisäksi muutamina viikonloppuina. Iltarippikouluun sisältyy muiden rippikoulujen tavoin jumalanpalveluksiin ja muuhun seurakunnan toimintaan osallistumista. Iltarippikoulussa ei yövytä. Iltarippikoulu on maksuton.

ILTARIPPIKOULUN AIKATAULU

Talvirippikoulu 16.–22.2.2019 Virroilla ja
konfirmaatio Ruskon kirkossa sunnuntaina 3.3.2019

Talvirippikoulu on leirimuotoinen rippikoulu, joka toteutetaan koulujen hiihtolomaviikolla. Leiripaikka on nuorisokeskus Marttinen Virroilla. Leiripaikka tarjoaa mahdollisuuden monenlaisiin erityistoimintoihin kuten jääkiipeilyyn tai pelastuspukukelluntaan. Leirin hinta on ruskolaisille 150 euroa ja muille 350 euroa*.

TALVIRIPPIKOULUN AIKATAULU

Saaristorippikoulu 30.6.–7.7.2019 Kökarissa ja
konfirmaatiot Vahdon ja Ruskon kirkoissa lauantaina 13.7.2019

Saaristorippikoulu on leirimuotoinen rippikoulu, joka toteutetaan Ahvenanmaan saaristossa Kökarissa. Leiripaikka on idyllinen Havsgårdenin kurssi- ja leirikeskus. Leirin aikana teemme puolen päivän mittaisen retken Kökarin pääsaarille. Leirin hinta on ruskolaisille 160 euroa* ja muille 350 euroa*.

SAARISTORIPPIKOULUN AIKATAULU

Purjehdusrippikoulu 30.–31.3. Ruskolla ja 15.–19.7.2019 Saaristomerellä ja
konfirmaatio Ruskon kirkossa sunnuntaina 21.7.2019

Purjehdusrippikoulu on leirimuotoinen rippikoulu. Rippikouluun sisältyy maa- ja merijakso. Merijakso toteutetaan Saaristomerellä Inga-Lill perinnepurjelaivalla purjehtien. Purjehdusrippikouluun kuuluu maajakso Ruskolla maaliskuussa sekä muut ennakkotapaamiset talven, kevään ja kesän aikana. Purjehdusrippikouluun osallistuminen ei vaadi aiempaa purjehdus- tai veneilykokemusta. Leirin hinta on Ruskon seurakunnan jäsenille 150 euroa* ja muille 350 euroa*.

Purjehdusrippikoulun aikataulu.pdf

Pihlavan rippikoulu 26.7.–1.8.2019 Säkylässä ja
konfirmaatiot Ruskon ja Vahdon kirkoissa sunnuntaina 4.8.2019

Pihlavan rippikoulu on leirimuotoinen rippikoulu, joka toteutetaan Pihlavan kurssikeskuksessa Säkylässä. Leirin hinta on ruskolaisille 120 euroa* ja muille 350 euroa*.

PIHLAVAN RIPPIKOULUN AIKATAULU

Muualla rippikoulun käyvien ryhmä
Ruskon seurakunnan jäsenet, jotka käyvät rippikoulun muualla kuin kotiseurakunnassaan, osallistuvat rippikoulunsa aikana kotiseurakunnan toimintaan osana rippikoulua. He muodostavat oman rippikouluryhmän ja kokoontuvat ohessa olevan aikataulun mukaisesti.

MUUALLA RIPPIKOULUN KÄYVIEN AIKATAULU

* Hinnat on vahvistettu Ruskon seurakunnan
kirkkovaltuustossa vuoden 2019 talousarvion yhteydessä.

Ohje taloudellisen tuen anomiseen suoritettaessa rippikoulua kotiseurakunnan ulkopuolella

VUODEN 2019 RIPPIKOULUT

Ilmoittautauminen vuoden 2019 rippikouluihin on päättynyt. Kaikille rippikouluun ilmoittautuneille lähetetään kirje viimeistään loka-marraskuun vaihteessa. Kirjeessä kerrotaan oma ryhmä, ryhmän ensimmäisen tapaamisen ajankohta sekä ryhmän ohjaajien nimet. Ensimmäisessä tapaamisessa tapaa muut ryhmään kuuluvat nuoret ja kuulee koko rippikoulun tarkan kokoontumisaikataulun.

Lisätietoja rippikouluista ja ryhmäjaosta antaa seurakuntapastori Waltteri Hämäläinen p. 044 7203 704, waltteri.hamalainen(at)evl.fi.

JÄLKI-ILMOITTAUTUMINEN

Mikäli unohdit ilmoittautua vuoden 2019 rippikouluihin, niin ota yhteyttä rippikouluista vastaavaan pastoriin Waltteri Hämäläiseen. Hän antaa tiedot miten ilmoittautua mukaan rippikouluun. Yhteystiedot ovat Waltteri Hämäläinen p. 044 7203 704, waltteri.hamalainen(at)evl.fi.

Ilmoittautumislomake vuoden 2019 rippikouluihin

Ilmoittautumisohje vuoden 2019 rippikouluihin