Uutislistaukseen

Koronavirukseen varautuminen Ruskon seurakunnassa ja toimintaan vaikuttavat toimenpiteet.

13.3.2020 15.18

Ruskon seurakunnan varautumisryhmä on kokoontunut tänään kirkkoherra Pasi Salmisen johdolla ja linjannut seuraavat toimenpiteet käyttöön otettavaksi välittömästi 13.3.2020 alkaen.

• Luovutaan toistaiseksi seurakunnan kaikista kokoontumisista, jotka eivät ole välttämättömiä seurakunnan lakisääteisten tehtävien hoitamisen kannalta 13.4.2020 asti. Ainoastaan harkinnan mukaan voidaan pitää esim. sururyhmää, joka luetaan diakonian ja sielunhoidon piiriin.

• Jumalanpalvelukset pidetään normaalisti Ruskolla ja Vahdolla, mutta sanajumalanpalveluksina. Poikkeuksena kiirastorstain messu ja pääsiäisaamun messu, joissa ehtoolliset järjestetään. Kirkkokahvit perutaan.

• Hautajaiset pidetään normaalisti, muistotilaisuudet harkinnan mukaan. Kasteet ja avioliittoon vihkimiset pyritään toimittamaan normaalisti.

• Rippikoulut jumalanpalveluksiin mukaan, mutta muu toiminta ja kokoontumiset loppuu toistaiseksi. Tästä tiedotetaan rippikoululaisia.

• Diakoniatyö jatkuu (myös asiakastapaamiset harkinnan mukaan), mutta poikkeuslupa avustuspäätöksille myös puhelimitse.

• Tilojen käyttö ulkopuolisille tilapäisesti tauolla.

• Pääsiäishartaudet kouluille ja päiväkodeille pyritään järjestämään mahdollisesti YouTuben kautta.

Seuraamme jatkuvasti tilanteen kehittymistä ja tiedoitamme toimenpiteistä verkkosivuilla ja facebook-sivuillamme.