Tervetuloa Ruskon seurakunnan kotisivuille

Uusi avioliittolaki

Elli

16.2.2017 klo 11:17
    Mikä on Ruskon seurakunnan kanta pian voimaan tulevaan uuteen avioliittolakiin?

Pasi-pappi

16.2.2017 klo 14:59

Sukupuolineutraali avioliittolaki astuu voimaan maaliskuussa 2017. Se ei muuta virallisesti evankelisluterilaisen kirkon käytäntöjä. Kirkon oma ohjeistus sallii tällä hetkellä vain rukoilun samaa sukupuolta olevan parin kanssa ja heidän puolestaan, siunaaminen tai vihkiminen ei todennäköisesti ole vielä pitkään aikaan virallisen opin mukaista. Eli sukupuolineutraali avioliittolaki ei ota kantaa kirkon vihkimiskäytäntöön, vaan koskee siviilivihkimistä. Lain muutoksella ei ole suoraa vaikutusta kirkon vihkimiskäytäntöihin, sillä evankelisluterilaisen kirkon omien määräysten mukaan papin tulee toimittaa vihkiminen kirkkokäsikirjan mukaan, jossa on osallisina nainen ja mies. Eli tällä mennään täällä Ruskon seurakunnassa...

Waltteri, Ruskon seurakuntapastori

16.2.2017 klo 15:30
    Kiitos hyvästä ja ajankohtaisesta kysymyksestä. Ruskon seurakunta on osa Suomen ev.lut. kirkkoa ja luonnollisesti pitäytyy kirkon antamaan ohjeistukseen ja kirkon lainsäädäntöön. Uusi voimaan astuva avioliittolaki herättää runsaasti keskustelua ja kysymyksiä. Tässäkin elämänkysymyksessä seurakunnan työntekijät ovat olemassa seurakuntalaisia ja kaikkia Ruskolla asuvia ihmisiä varten. Yhdessä voimme keskustella, pohtia, rukoilla ja etsiä vastauksia sekä näkökulmia avioliittoa koskeviin kysymyksiin.
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Uusi avioliittolaki