kirkkoherra Pasi Salmisen kuva

Iloa ja valoa!

Olin myöhään illalla lenkillä. Edessäni avautui tämä uskomaton maisema. Otin siitä kännykkäkameralla valokuvan. Miten harmoniset värit siinä onkaan. Edessä vihreä vehnäpelto, sen takana tummanvihreä metsä ja kaiken yllä rusottava taivas. Ei tämän kauniimpaa taulua olekaan! Kyllä Luojamme on paras taidemaalaari. Jäin miettimään, miten kaunista Ruskolla onkaan. Olen kiitollinen, että saan asua täällä. Mieleeni tuli Irwin Goodmanin Laulu: ”Maailma on kaunis ja hyvää elää sille, jolla on aikaa ja tilaa unelmille; ja mielen vapaus ja mielen vapaus.”

Maailmassa on paljon sekä pahaa että hyvää. Emme voi ummistaa silmiämme pahalta. Näemme sitä joka paikassa. Mutta ajattelen, että ehkä suurempi ongelma on se, että emme näe hyvää ympärillämme. Meidän pitää pysähtyä ja katsomaan. Yllättäen huomaamme, miten paljon on pieniä kauniita asioita ympärillämme. Sellaisia, joita ei ole tullut edes ajateltuakaan. Luonto on juuri tällainen.

Sama asia on ihmisissä. Niin helposti näemme toisissa vain pahan. Mutta mitäpä jos yrittäisimmekin löytää ihmisistä hyviä asioita. Varmasti jokaisesta löytyy hyvää. Kerrotaan vanhasta Cherokee-intiaanista, joka kertoi eräänä iltana lapsenlapselleen ihmisten sisällä tapahtuvasta taistelusta. Hän sanoi: “Poikani, meidän kaikkien sisällä taistelee kaksi ‘sutta’. Toinen on Paha. Se on kiukku, kateus, mustasukkaisuus, suru, katumus, ahneus, ylimielisyys, itsesääli, syyllisyys, inho, alemmuudentunne, valheet, väärä ylpeys, ylemmyydentunne ja ego. Toinen on Hyvä. Se on ilo, rauha, toivo, tyyneys, nöyryys, lempeys, hyvänsuopuus, empatia, anteliaisuus, totuus, myötätunto ja usko.” Lapsenlapsi ajatteli asiaa hetken ja kysyi sitten isoisältään: “Kumpi susi voittaa?” Vanha Cherokee vastasi yksinkertaisesti: “Se, jota ruokit.”

Ajattelen näin että Jumala haluaa nähdä meidät rakkaina lapsinansa. Meissä on itsessämme paljon ikäviä asioita, mutta Jumalan armosta me olemme pelastetut. Jeesuksen tähden Jumala näkee meidät omina lapsinansa. Tule kokemaan armoa ja rakkautta Ruskon seurakuntaan. Näiltä sivuilta löydät tietoa seurakuntamme tapahtumista. Tule mukaan, ota yhteyttä!

Toivotan sinulle tuon kauniin maiseman myötä iloa ja valoa elämääsi!

Pasi-pappi, Ruskon kirkkoherra