Valo voittaa

Olemme jälleen kaikki uudessa tilanteessa. Elämä pysähtyi pari kuukautta sitten, ja astuimme rajoitusten ahdistavan maailmaan. Nyt kesän alussa näyttää siltä, että Suomi on hienosti pystynyt hillitsemään pandemian leviämistä. Nyt voidaan pikku hiljaa ruveta purkamaan kovimpia rajoituksia. Tuntuu kuin valoa rupeaisi näkymään edessämme. Seurakuntakin voi alkaa toimimaan kesästä alkaen hieman rajoituksia purkaen uusia ohjeita noudattaen. Pienikin toivon säde tuo valoa elämäämme.
Ehkä raskainta on ollut rajoitusten aikana se, että ei ole saanut tavata läheisiä ihmisiä. Puhelin on ollut suuri apu, mutta kyllä aito ihmiskontakti on jotain aivan muuta. Toivotaan, että tauti sammuu pian ja saamme nähdä livenä läheisiämme. Nyt voimme nähdä toisiamme, kun huolehdimme riittävästä turvaetäisyydestä ja käsihygieniasta. Ja kyllä hengityssuojaintakin kannattaa käyttää, ei se häpeä ole.
Tällaisina aikoina läheisen ihmisen merkitys korostuu. Näemme, miten tärkeitä oikeasti olemme toisillemme. Me tarvitsemme toisiamme. Taivaanisä on antanut meille lähimmäisen. Ilman toista ihmistä me emme pärjää. Nyt on erityinen aika rakastaa ja pitää toisistamme huolta. Me selviämme kyllä tästä kovasta ajasta, mutta huolehtikaamme kaverista. Olemme Ruskon seurakunnassa sinua varten. Jos haluat jutella, soita meille. Yritetään yhdessä mennä eteenpäin.

Pasi-pappi Salminen, Ruskon kirkkoherra

Kirkkoherra pyörittää hulavannetta