kirkkoherra Pasi Salmisen kuva

Katsokaa taivaan lintuja

Uusi vuosi 2023 on lähtenyt käyntiin. Olemme saaneet taivaalta lunta ja vettä sekä kaikkea siltä väliltä. Mutta luonto on silti kaunis ja ihmeellinen. Siellä kannattaa liikkua mahdollisimman paljon. Toivottavasti vielä saadaan lunta tänne eteläänkin sen verran, että pääsisi hiihtämään.

Joka tapauksessa kevät tekee tuloaan. Elämmehän nyt kevätkautta. Täällä Ruskolla keväisin tapaa lintubongareita, jotka tulevat katselemaan kiikareineen kevätlintuja. Kun olen haastatellut näitä, niin olen ymmärtänyt, että Ruskolla on yllättävän paljon eri lintulajeja. Onpa täällä haikarakin nähty…

Jeesus sanoi kerran: ”Katsokaa taivaan lintuja: eivät ne kylvä, eivät ne leikkaa eivätkä kokoa varastoon, ja silti teidän taivaallinen Isänne ruokkii ne.” (Matt.6:26) Tämä on yksi lempilauseitani Raamatussa. Tämä tuo mieleen sellaisen huolettoman turvallisuuden. Me saamme olla kuin taivaan linnut. Ja meistä pidetään huolta. Niin helposti me murehdimme, jos jonkinlaisia asioita. Usein nämä murheet vyöryvät myrskyn lailla mieliimme, varsinkin aamuyön tunteina, jos satumme heräämään. Silloin kaikki asiat kasvavat, varsinkin ikävät asia. Silloin on hyvä muistaa nämä Jeesuksen sanat. Katsokaa taivaan lintuja. Ne eivät murehdi. Tai varmasti niilläkin saattaa olla omat pelkonsa tulla syödyksi tai jotain muuta ikävää. Mutta totuus on se, että linnuista pidetään huolta. Taivaan Isä huolehtii niistä. Samalla tavalla taivaan Isä huolehtii meistä ja vielä enemmänkin.

Nautitaan, ystävät, tämän kevätkauden auringosta ja linnuista. Katsellaan niitä ja luotetaan hyvän taivaallisen Isän huolenpitoon.

Iloa ja valoa!

Pasi-pappi, Ruskon rovasti