Ovet auki

Suomen evankelisluterilaisella kirkolla on uusi strategia vuoteen 2026. Sen keskeiset valinnat kiteytyvät strategian nimeen: Ovet auki.
Kirkossa on pidettävä aina ovet auki. Niin, että kutsumme sinne ihmisiä, mutta myös niin, että lähdemme sieltä kirkosta avoimista ovista maailmalle kertomaan ilosanomaa. Nyt koronan aikana se on erityisen haasteellista, kun joudumme huolehtimaan siitä, että kaikki toiminta on turvallista. Pidämme tilaisuuksissa turvavälit, käytämme käsidesiä ja suosittelemme kasvomaskien käyttämistä. Olemme joutuneet myös rajoittamaan tilaisuuksien osallistujamäärää. Tämä kaikki on tosi kurjaa, mutta minkäs teet. Uskon vahvasti, että tämä korona hiljenee joskus niin, että pääsemme taas tapaamaan entiseen malliin. Nyt tarvitaan kärsivällisyyttä.

Mutta ovet seurakuntaan ovat auki, aina. Meitä työntekijöitä voi tavata, samoin tilaisuuksiin voi tulla, kunhan kaikessa huolehdimme turvallisuudesta. Seurakunnan facesivuilla voi seurata jumalanpalveluksia ja muita hartauksia.

Ovet ovat auki Kristuksen kautta taivaaseen. Jeesuksen ristin tähden meillä on avoin tie taivaan kotiin. Iloitaan tästä nyt ja kerran taivaassa.

Pasi-pappi Salminen, Ruskon kirkkoherra

kirkkoherra Pasi Salmisen kuva